onsdag 28. juli 2010


The Weddingcake
Erik og Kris gifter seg 31.juli og jeg skal lage kaken. Hurra!
Vi er blitt enige om små marengscupcakes fylt med rabarbra og toppet med yoghurtkrem. Mmmm...
I dag er det onsdag og jeg er i full gang. Her er noen bilder fra den foreløpige prosessen:


Det røde lyn fungerer utmerket og tryller frem deilig glossy marengs

Jeg bruker en god gammel oppskift på pavlova som jeg har laget mye. Her tilsetter man litt eddik og maizena i marengsen for å få den seig og god inni.

Første forsøk... FAIL! disse fikk selskap av noen ostesmørbrød i ovnen og fikk tydeligvis dampskade. Ble stygge, matte og grynete. Ny runde.

Dette ble meget bedre. De steker i ca 30 min på 150 grader.

Når de ferdige marengsene er avkjølt "borrer" jeg et lite hull i toppen for å få bort "tuppen" og selvfølgelig for å kunne fylle i rabarbraen. Jeg synes jeg var veldig smart og brukte en splitterny stjerne-sprøytespiss som "borr".

Her er det foreløpige resultatet i de ny innkjøpte cupcake-wrappers'ene. Nydelig :)

Tester ut stativet. Her er det satt ut 90 stk former!

Nå begynner det å ligne på noe. Skal bare bake 3 ganger så mange nå, så blir det bra....

1 kommentar:

  1. mmmm ser flott ut!
    Gleder meg til smaksprøver på Kolonihagen :)

    SvarSlett